OM OSS

Södermalm - Ett Ställe

about-1

Södermalm – Ett Ställe är en av söders största nattklubbar som passar alla åldrar och smaker. Bara ett stenkast från Medborgarplatsen (se karta) kan du inte bara festa hela kvällen utan även njuta av en kall öl på vår uppvärmda uteservering. Här kan du sitta i goda vänners lag, med ett glas vitt och njuta av de lite lugnare timmarna innan lokalen fylls med festglada människor. Kom till oss och se melodifestivalen på storbild-tv, eller bjud helt enkelt hit alla dina vänner på en riktig utekväll med party på nattklubben Club Södermalm fram kl. 03, varje helg!

Södermalm - Ett ställe är byggt och inrett med mörkt trä och tegel i en fräsch tappning för att just skapa den gemytliga känslan av en äkta söderkrog som alla kan trivas på. Lokalen är stor nog för att ta med dig alla dina vänner att på en riktig utekväll. Här finns plats och kompetens att ta hand om både små och stora sällskap.

Välkomna!

Historik

Kalabaliken var ett faktum. Årsmötet övergick i vilt tumult och charkuteriarbetarna lämnade lokalen. Kooperativa charkuterifabrikens årsmöte 29 mars 1916 avslutades dramatiskt. Kuppen lyckades och Konsumtionsföreningen bildades 30 april detta år genom en sammanslagning av charkuterifabriken, bageriet Trygg och konsumentföreningen Thule. Kvarteret Fatburen köptes 1927 och fastigheten byggdes på 30-talet av Kooperativa Föreningen. Den första verksamheten som drev i huset var Gomans korvfabrik och i närbelägna fastigheter Luxus kaffe och Oscario skor.
Huset som sedan såldes...

Nya stora hyresgäster är Skatteverket, Länstyrelsen med olika avdelningar och Brann patenbyrå.... och för att hyresgästerna ska fungera i sitt arbete krävs ju som bekant att man måste äta lunch och fastighetsägaren valde ut några passande lokaler till restaurangverksamhet.

Södermalm - Ett Ställe fick lokalen på hörnet med stora glasfönster ut mot Västgötagatan och Magnus Ladulåsgatan. Lokalen var betongren utan några former av installationer. Idéen var att bibehålla atmosfären av fabrik med att få en varm och trivsam känsla i lokalen. Har vi lyckats, det är upp till dig att bedöma ...